Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Detail aktuality

Výlet na Slapy

19.10.2021

Cestovatelka Eva a její kolegyně letos vyrazily na svůj úplně první obytňákový trip naším vozem z kategorie PRESTIGE. Podívejte se na poutavé shrnutí zážitků a dojmů z jejího prvního cestování obytným vozem, které si pro vás připravila :-)

 


 

Už dlouho jsme s holkami z kanceláře přemýšlely o vypůjčení obytného auta. Od přemýšlení jsme se přesunuly k realizaci a v pátek 1. 10. 2021 nastal náš den D. Končíme dřív v práci a míříme do Hanychova směr AupartnerPlus. Tam už na nás čeká usměvavý pan Zdeněk, aby nám předal sedmimetrového mazlíka značky Bürstner. Absolvujeme asi dvacetiminutovou instruktáž (a že těch informací je!).

 

Předávání vozu

 

Autíčko je v automatu, takže zkušená Markét se ujímá řízení a jedeme směr Slapy. Je to malý tank, na to se připravte, auto je těžké, ale silné, prostě si po pár minutách zvyknete. Na trase Liberec → Praha je to celkem fajn, ale za Prahou směr Slapy jsme se poučily, že je dobré si v navigaci najít vhodné cesty. Ne uzoučké silničky (čtěte zkratky), kde se vejde jen jedno (velké) auto! Takže tip na cestu číslo jedna - připravte si vhodné trasy!

 

Výhled z obytného auta

 

Tip číslo dva je samozřejmě vybrat si dobrý kemp, kde máte přístup k elektřině a vodě, což jsme samozřejmě udělaly. Auto má ve výbavě třicetimetrový kotouč s kabelem, takže nám úplně v pohodě stačil. Vezly jsme s sebou 120 litrů napuštěné čisté vody. Už na začátku jsme se shodly, že záchod a sprchu uvnitř auta používat nebudeme a budeme chodit spíš do zázemí kempu. Ale nádobí jsme umýt zkoušely a teče krásně teplá voda.

 

Camp

 

Posezení uvnitř obytňáku je pohodlné, přední sedačky jsou otočné. Místa je relativně dost, ale potom, co vypijete zásoby vína na celý víkend první večer už je vám to asi celkem jedno. :-) Ovšem co vám jedno není, je neustále pípající lednička (má dvě pojistky, které je nutné vždy zajistit, jinak lednička pípá!). Tip číslo tři - nelézt často do ledničky!
 

Zábava ve voze

 

Kolem čtvrté ráno přišel čas spánku. Všechny jsme se jednoznačně shodly, že spaní je teda krásné, matrace jsou neuvěřitelně pohodlné (nezapomeňte si vzít svá prostěradla), zapnuly jsme si na noc topení a bylo nám krásně. Jedno dvoulůžko je v zadní části auta a druhé je stahovací nad jídelním stolem. Pro děti a podnapilé má stahovací lůžko síťové zábrany a samozřejmě přídavný žebřík. Tip číslo čtyři - když dostanete neodolatelnou chuť jezdit nahoru a dolu se spícími na horním lůžku, ovládněte se!

 

Spaní v obytném voze

 

Ráno jako malované, z garáže v zadní části vozu vytahujeme zahradní nábytek a připravujeme snídani. Okolo jedné hodiny (ano, tak pozdě) jdeme obhlédnout okolí. Výlet si neděláme náročný. Támhle ulehneme na trávu k vodě, onde zajdeme na oběd, kafíčko a nákup na večer je samozřejmostí. Máme totiž v plánu vaření v autě. Je zde plně funkční plynový vařič a my ho neváháme použít.

 

Příprava snídaně

 

Vaříme gastronomickou pecku - špagety s červenou omáčkou! Večeříme venku a napadne nás úchvatný nápad a to je stažení markýzy. Musíme to přece vyzkoušet. Pan Zdeněk na nás apeloval, abychom na noc markýzu zatáhly. Jsme poslušné holky, a tak jsme to udělaly, ALE ne zcela správně. Tip číslo pět - při instruktáži si minimálně dvakrát nechte vysvětlit a ukázat, jak se markýza zatahuje, a to zejména zatažení stojných nožiček. Když to neuděláte, tak vás při bouchnutí dveří zfackují padající nohy z markýzy! Potom žijete až do předání auta v domnění, že padající nohy poškrábaly auto, a to ani nemluvím o psychické újmě oběti fackujících noh.

 

Vaření

 

Co v kempu neovlivníte, jsou hluční sousedé, kteří se vyžívají v kytarových sólech známých kapel anebo v Kabátech. Ale dá se tomu trochu pomoct špunty do uší a samozřejmě alkoholem. Až na hlučné sousedy ze dvou stran je spaní opět perfektní. Ráno už trošku pospícháme. Připravit auto na odjezd není úplně za pět minut. Musíte vylít použitou vodu, všechno zabalit a zajistit tak, aby při jízdě nic nelítalo (skříňky a hlavně lednička mají pojistky), zavřít všechna okna, zajistit markýzu, odpojit auto z elektřiny a to už je asi vše. Tip číslo šest - udělejte si dostatek času na vyjetí z tábořiště.

 

Vůz z kategorie Prestige

 

Jedeme ještě na minivýlet na vyhlídku Máj, pořizujeme selfíčka a spěcháme do auta abychom vyrazily směr Liberec. Cesta je úplně v pohodě, protože na rozdíl od páteční cesty na Slapy nebyla nikde žádná zácpa. Ještě přichází akce tankování. Z instruktáže si pamatujeme Diesel, Diesel a jenom Diesel. Potom, co jsme na levé straně otevřely všechny skříňky, konečně jsme našly tankovací otvor. Bereme 20 litrů a jedeme předat auto.

 

Vyhlídka Máj

 

Usměvavý pan Zdeněk už na nás čeká. Auto jsme předaly bez poničení!

 

Pan Zdeněk

telefon každý den 9 - 21 hod.

telefon (+420) 777 57 57 57   každý den 9 - 21 hod.         Nejsme výjimečně na příjmu? Zavoláme vám zpět! email info@autopartner.cz

camper porovnávač vozů

Vyzkoušejte náš jedinečný porovnávač vozů!

Poznáte všechny vozy z pohledu téměř 60 parametrů. Přejít na porovnávač vozů

kalendář kalendář obsazenosti

Vyzkoušejte náš kalendář obsazenosti!

Jistě najdete volné termíny, které byste jinak těžko hledali. Přejít na kalendář obsazenosti

stopka podmínky
2024

Také se vám v poslední době obtížně plánuje?

Připravili jsme vstřícné stornopodmínky na míru roku 2024. Přejít na podrobnosti

Nyní zdarma ke každému pronájmu!

Balíčky výbavy a služeb.

zdarma

Camper pack

  • sluneční markýza
  • kempingový nábytek
  • varné a jídelní nádobí
  • připojovací kabely a nájezdové klíny
  • seznamy kempů a karavanových stání
zdarma

Tech pack

  • nástavbová klimatizace
    (většina polointegrovaných vozů a vozů s alkovnou)
  • satelitní navigace (vestavěná nebo zrcadlení)
  • nosič jízdních kol (pro kompaktní vozy za příplatek)
  • měnič napětí 12 V / 220 V
zdarma

Secure pack

  • pojištění odpovědnosti
  • havarijní pojištění all-risk
  • pojištění čelního skla bez spoluúčasti
  • asistenční služby pojišťovny 24 / 7
  • další řidiči
zdarma

Easy pack

  • převzetí a vrácení vozu i mimo pracovní dny
  • zaškolení uživatele a telefonická asistence
  • vrácení běžně znečištěného vozu
  • parkování vašeho vozu v našem objektu
  • cestování po celé Evropě bez omezení

Jednoduchá a rychlá online rezervace s našimi asistenty.

Vyzkoušejte jedinečný porovnávač vozů a kalendář obsazenosti!

Rezervace a prodej

Rezervace a smlouvy

Daniel Havelka   england germany (+420) 777 57 57 57 daniel.havelka@autopartner.cz
Předávání a technické dotazy

Předávání vozů a technické dotazy

Zdeněk Řezníček (+420) 774 67 67 67 zdenek.reznicek@autopartner.cz
Novinky na email

Novinky z půjčovny e-mailem

Neuniknou vám nejnovější informace!

Login