Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Detail aktuality

Výběr obytného vozu

17.05.2021


Jaký je můj rozpočet? S kolika lidmi budu cestovat? Kdo bude řídit? Jak dlouhá cesta mě čeká? To jsou některé z mnoha otázek, které by si člověk měl před pronájmem obytného vozu položit. Pečlivě si promyslete, co od vozu vlastně očekáváte, protože každá posádka auta je jiná a má jiné potřeby. Prohlédněte náš stručný přehled kladů a záporů jednotlivých vozů, který vám alespoň z části při jeho výběru pomůže.

 

Kompaktní vozy

Kompaktní vozy jsou nejmenší obytné vozy v naší flotile. Vynikají svou obratností, nejlepšími jízdními vlastnostmi a nejnižšími provozními náklady. Jsou ideální pro městskou turistiku. Podzemní garáž či horní závora u vjezdu na parkoviště pro ně nebude žádnou překážkou. Tyto vozy jsou vhodné jak pro cestující páry, tak třeba i pro skupiny až pěti kempařů - začátečníků. 

Hlavním záporem je menší komfort bydlení a limitované možnosti transportu vybavení či zavazadel. Tento vůz nebude vhodný ani pro ty, kteří se neobejdou bez zabudované koupelny a toalety. Vždy však lze využít možnosti venkovní sprchy či přenosné chemické toalety. V naší flotile tuto kategorii nyní zastupují vozy Mercedes-Benz Marco Polo v různých barevných provedeních i vnitřních uspořádáních. Na nosiči kol na zadních dveřích můžete vézt čtyři jízdní kola.

 

Dodávky s vestavbou

Tyto vozy jsou poměrně obratné a budou vhodné pro ty, kterým kompaktní vozy připadají již moc malé a polointegrované vozy moc velké. Jsou to nejmenší vozy v naší flotile, které jsou vybaveny plnohodnotnou koupelnou a toaletou, a je zde nainstalováno vše, co v obytném voze potřebujeme. Dodávkou mohou cestovat 2 až 4 osoby. Kromě nízkých provozních nákladů a vyšší rychlosti jízdy je výhodou i jejich schopnost přístupu na místa, kam se větší vozy nedostanou.

Jistou nevýhodou může být snížený komfort bydlení z důvodu omezeného prostoru při větším počtu cestujících. Proto jsou tyto vozy v mnoha případech preferovány cestujícími páry. Dalším úskalím, se kterým se můžete setkat, je možnost transportu pouze 2 jízdních kol z důvodu omezené nosnosti zadních dveří, na které je nosič kol montován.

 

Polointegrované vozy

Polointegrované vozy jsou nejpočetnější skupinou vozů nejen v naší flotile, ale i na celém trhu. Vozy mají poměrně velký obytný prostor a nabízí kompletní výbavu s velkou kuchyní, koupelnou, toaletou a často i nástavbovou klimatizací. Přední lůžko je ve většině polointegrovaných vozů umístěno pod stropem a má elektrický pohon zajišťující jeho pohyb - spuštění a následný návrat do stand-by polohy. Obsaditelnost těchto vozidel bývá od 3 do 5 osob.

Mnoho záporů u tohoto typu vozu nevnímáme. Za nás je to ideální mix vlastností mezi obytnými vozy, tomu odpovídá i největší zájem o tuto kategorii a její největší zastoupení v naší flotile. Trochu problematická by se mohla zdát snad jen nutnost každodenního úklidu lůžkovin. To však plně kompenzují nižší provozní náklady a lepší jízdní vlastnosti než u tradičních obytných vozů s alkovnou. Výhodou může být i nižší celková výška, která snižuje spotřebu paliva a náchylnost na boční vítr a umožní jízdu pod některými nízkými mosty či v tunelech.

 

Vozy s alkovnou

Vozy s alkovnou jsou pro mnohé z vás "tím pravým obytňákem".  Je to druh vozu, ve kterém je nad kabinou řidiče prostor na spaní pro 2 osoby. Tato nadstavba se nazývá alkovna a ve dne může být využívána pro skladování lůžkovin a případně i lehčích zavazadel. Pod touto “další” ložnicí je samozřejmě veliký obytný prostor se vším potřebným vybavením. Alkovny jsou určeny pro 4 až 6 osob.

 

Věříme, že jsme vám pomohli s výběrem vašeho vysněného vozu nebo alespoň částečně zjednodušili vaše rozhodování. Ať už si vyberete jakýkoliv typ vozu, přejeme, ať jsou vaše cesty bezpečné a plné krásných zážitků.

 

telefon každý den 9 - 21 hod.

telefon (+420) 777 57 57 57   každý den 9 - 21 hod.         Nejsme výjimečně na příjmu? Zavoláme vám zpět! email info@autopartner.cz

camper porovnávač vozů

Vyzkoušejte náš jedinečný porovnávač vozů!

Poznáte všechny vozy z pohledu téměř 60 parametrů. Přejít na porovnávač vozů

kalendář kalendář obsazenosti

Vyzkoušejte náš kalendář obsazenosti!

Jistě najdete volné termíny, které byste jinak těžko hledali. Přejít na kalendář obsazenosti

stopka podmínky
2024

Také se vám v poslední době obtížně plánuje?

Připravili jsme vstřícné stornopodmínky na míru roku 2024. Přejít na podrobnosti

Nyní zdarma ke každému pronájmu!

Balíčky výbavy a služeb.

zdarma

Camper pack

  • sluneční markýza
  • kempingový nábytek
  • varné a jídelní nádobí
  • připojovací kabely a nájezdové klíny
  • seznamy kempů a karavanových stání
zdarma

Tech pack

  • nástavbová klimatizace
    (většina polointegrovaných vozů a vozů s alkovnou)
  • satelitní navigace (vestavěná nebo zrcadlení)
  • nosič jízdních kol (pro kompaktní vozy za příplatek)
  • měnič napětí 12 V / 220 V
zdarma

Secure pack

  • pojištění odpovědnosti
  • havarijní pojištění all-risk
  • pojištění čelního skla bez spoluúčasti
  • asistenční služby pojišťovny 24 / 7
  • další řidiči
zdarma

Easy pack

  • převzetí a vrácení vozu i mimo pracovní dny
  • zaškolení uživatele a telefonická asistence
  • vrácení běžně znečištěného vozu
  • parkování vašeho vozu v našem objektu
  • cestování po celé Evropě bez omezení

Jednoduchá a rychlá online rezervace s našimi asistenty.

Vyzkoušejte jedinečný porovnávač vozů a kalendář obsazenosti!

Rezervace a prodej

Rezervace a smlouvy

Daniel Havelka   england germany (+420) 777 57 57 57 daniel.havelka@autopartner.cz
Předávání a technické dotazy

Předávání vozů a technické dotazy

Zdeněk Řezníček (+420) 774 67 67 67 zdenek.reznicek@autopartner.cz
Novinky na email

Novinky z půjčovny e-mailem

Neuniknou vám nejnovější informace!

Login