Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Detail aktuality

Naše Grand California v rukou Vanistů

09.07.2021

Cestovatel Honza z Vanisti.cz se letos vydal naší obytnou dodávkou VW Grand California 600 s celou svou rodinou do Konstantinových Lázní. Podívejte se na jeho reportáž, kterou v průběhu cesty zaznamenal :-)

 


 

Ráno vyzvedávám nablýskaný VW Grand California 600 od přátelského personálu v AutoPartner a už se nemůžu dočkat, až vyrazíme s rodinou na prodloužený víkend. Kromě zvoleného cíle naší cesty - Konstantinovy Lázně - se těším i na auto samotné. Bude to totiž poprvé, co budu řídit vestavbu na podvozku VW Crafter.

 

První kilometry s autem

Celou cestu do Prahy, kde jsem nakládal rodinu, jsem měl úsměv na rtech. Tohle auto se řídí opravdu parádně! Jede se s ním jak s osobákem, uvnitř kabiny není žádný zásadní hluk ani od motoru, ani z obytné vestavby. Neocenitelným pomocníkem při dálničním přesunu je adaptivní tempomat. Kdo si chce půjčit obytňák a obává se řízení velké dodávky, tak strach není na místě. Grand Californii zvládne v pohodě řídit i člověk, který předtím žádnou dodávkou nejel.

A co parkování? To jsem si vyloženě užíval. Parkovací senzory nejen v zadní části, ale i vpředu a na bocích, a k tomu couvací kamera. Snáze už to snad ani jít nemůže. 

 

Rodina naložena a vyrážíme

Dorážím do Prahy a nakládám rodinu. Dvě dětské sedačky se vedle sebe na zadní lavici krásně vejdou a využít lze i isofixu. Tím, že jedeme jen na pár dní, tak ani nemusíme moc přemýšlet, kam naskládat všechny naše věci. Garáž, stejně jako úložné prostory uvnitř vozu, zůstávají víceméně poloprázdné.

Využívám integrovanou navigaci Grand Californie a vyrážíme směr Konstantinovy Lázně. Spolehlivě nás dovede do kempu, kde plánujeme strávit víkend. 

 

Noc jak v bavlnce 

Do kempu se dostáváme až k večeru. Zkoušíme tedy jen pohostinnost zdejšího občerstvení a děti objevují místní dětská hřiště. Poté, co z nás lehce opadá zrychlené tempo pracovního týdne, se již v relaxačním módu přesouváme do auta uložit mladší část rodiny ke spánku.

Večerní hygiena je na velikost tohoto auta naprosto komfortní a bez kompromisu. Grand California má koupelnu překvapivě prostornou! 

Rozložení horní postele je pak dílem okamžiku a děti se už nemohou dočkat, jak si užijí tento svůj "bunkr". Jen co se po skládacích schůdkách (překvapivě to opravdu není čistý žebřík!) dostanou do postele, hned zkoumají rozměrné střešní okno. To záhy otevírají, aby si před spaním vyvětraly. Pak už jen pečlivě umisťují všude možně své plyšáky a během chvíle usínají.

Dospělá část výpravy ještě chvíli čte či pracuje na notebooku. Naplno tak využívá prostor předního sezení, který je i při spuštěné horní posteli plnohodnotně použitelný. S mírnými obavami o své noční pohodlí směřuji svých bezmála 190cm do zadní napříč uložené postele. Vím, že VW Crafter je ve srovnání s Ducatem užší a mám obavu, že rozšiřující boční panely nebudou stačit. Ale není tomu tak. Jen co se vyškrábu na postel (toho rozpočtáře VW, co nenechal k nástupu na zadní postel vyrobit schůdek, by měli na hodinu propustit) uléhám s plným pohodlím ke spánku. Drobné omezení pociťuji jen nad ránem, kdy se jeden z našich potomků rozhodne trávit zbytek noci v zadu s námi.

 

Vyrážíme za sportem a poznáním

Volba na tuto lokalitu padla hned z několika důvodů. Jedním z nich je sportovní vyžití. Děti se právě učí na inline bruslích, takže inline stezka, co začíná těsně za branami kempu, je velké lákadlo. Absolvujeme jeden okruh a pak se jdeme projít po městě. Konstantinovy Lázně jsou malebné městečko, ve kterém kromě krásných lázeňských domů a působivého kostelíku nacházíme i velice dobrou restauraci s milou obsluhou. 

Po návratu do kempu sedáme do auta a vyrážíme na výlet do Úterý - přibližně 10 km vzdáleného města s nádherným historickým centrem. Tohle místo stojí určitě za návštěvu. Na člověka zde dýchne doba dávno minulá. 

Na cestě zpátky pak ještě stíháme zmrzlinu v Bezdružicích, odkud s deštěm v patách odjíždíme zpět do kempu.

 

Vaření v Grand Californii

Nebylo by to žádné kempování, kdybychom nevyzkoušeli i možnosti vlastního vaření. Kuchyňka v této vestavbě působí na první pohled poněkud skromným dojmem. Nicméně designéři vybojovali na přiděleném prostoru maximum. Praktické vysouvací odkládací plochy člověka v řadě situací zachrání od bezradnosti "Kam s tou věcí, co mám zrovna v ruce?". V tom je i velmi nápomocný veliký stůl přední lóže. Dvouvařič statečně pojme pánev i hrnec a poměrně hluboký a prostorný dřez je pak už jen třešínka na dortu. Neškodilo by možná trochu více prostoru v zásuvkách nebo horních skříňkách. Ale to je prostě daň za velikost auta a jeho uspořádání. Nikdo si nestěžuje, večeře se povedla a chutnala všem.

 

Návrat

V neděli ráno poměrně spěšně balíme, neb ženu čeká ještě nějaký pracovní program a odpoledne auto musíme vracet. Dálniční přesuny jsou v téhle vestavbě hračka a než se nadějeme, parkujeme už v Liberci v areálu AutoPartner. Plni hezkých zážitků jak z výletu, tak z auta, Grand Californii vracíme. Konstantinovy Lázně a okolí stojí určitě za návštěvu, a VW Grand California může být nejen pro tento výlet příjemným společníkem.

 

Honza Pacovský, vanisti.cz

telefon každý den 9 - 21 hod.

telefon (+420) 777 57 57 57   každý den 9 - 21 hod.         Nejsme výjimečně na příjmu? Zavoláme vám zpět! email info@autopartner.cz

camper porovnávač vozů

Vyzkoušejte náš jedinečný porovnávač vozů!

Poznáte všechny vozy z pohledu téměř 60 parametrů. Přejít na porovnávač vozů

kalendář kalendář obsazenosti

Vyzkoušejte náš kalendář obsazenosti!

Jistě najdete volné termíny, které byste jinak těžko hledali. Přejít na kalendář obsazenosti

stopka podmínky
2024

Také se vám v poslední době obtížně plánuje?

Připravili jsme vstřícné stornopodmínky na míru roku 2024. Přejít na podrobnosti

Nyní zdarma ke každému pronájmu!

Balíčky výbavy a služeb.

zdarma

Camper pack

  • sluneční markýza
  • kempingový nábytek
  • varné a jídelní nádobí
  • připojovací kabely a nájezdové klíny
  • seznamy kempů a karavanových stání
zdarma

Tech pack

  • nástavbová klimatizace
    (většina polointegrovaných vozů a vozů s alkovnou)
  • satelitní navigace (vestavěná nebo zrcadlení)
  • nosič jízdních kol (pro kompaktní vozy za příplatek)
  • měnič napětí 12 V / 220 V
zdarma

Secure pack

  • pojištění odpovědnosti
  • havarijní pojištění all-risk
  • pojištění čelního skla bez spoluúčasti
  • asistenční služby pojišťovny 24 / 7
  • další řidiči
zdarma

Easy pack

  • převzetí a vrácení vozu i mimo pracovní dny
  • zaškolení uživatele a telefonická asistence
  • vrácení běžně znečištěného vozu
  • parkování vašeho vozu v našem objektu
  • cestování po celé Evropě bez omezení

Jednoduchá a rychlá online rezervace s našimi asistenty.

Vyzkoušejte jedinečný porovnávač vozů a kalendář obsazenosti!

Rezervace a prodej

Rezervace a smlouvy

Daniel Havelka   england germany (+420) 777 57 57 57 daniel.havelka@autopartner.cz
Předávání a technické dotazy

Předávání vozů a technické dotazy

Zdeněk Řezníček (+420) 774 67 67 67 zdenek.reznicek@autopartner.cz
Novinky na email

Novinky z půjčovny e-mailem

Neuniknou vám nejnovější informace!

Login